Smochinul a fost printre primele plante cultivate de om.
În Roma antică, smochinul era considerat un arbore sfânt pentru că, în mitul fundației, Romulus și Remus au fost alăptați de lupoaică sub un smochin.
În cartea genezei (3:7), după căderea în păcat Adam și Eva își acoperă goliciunea cu frunze de smochin.
Smochinul este amintit în Biblie și în Noul Testament, în evanghelii, cât și în Vechiul Testament, mai ales în Cântarea Cântărilor („Se pârguiesc florile în rodieri și roadele în smochini”).
Unul din capitolele Coranului este numit după smochin iar fructele sunt, de asemenea, menționate de nenumărate ori, profetul Mohamed considerându-le coborâte din Paradis deoarece „(...) fructele paradisiace nu au sâmburi (...)”.
Buddha a atins iluminarea sub copacul Bodhi, un bătrân smochin sfânt (Ficus religiosa).
Smochinul indian, Ficus bengalensis, este arborele național al Indiei.
Va prezint deci o reteta cu smochine :)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/smochine-in-aluat-foietaj.html
Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet.
Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si putin cimbru .
Se adaugă sare și piper .
Umpleti smochinele cu acest amestec și învelițile in feliile de bacon.
Taiati cercuri de aluat foietat (un pic mai mari decat smochinele).
Înveliți smochinele în aluat . Am variat mai multe forme și modele.
Ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.
Se da la cuptor aproximativ 20-30 de minute .
Se serveste ca aperitiv cu o salată verde bine asezonata sau cu felii de dovlecel usor rumenite si asezonate.
Bun smochin ! :)
1
puteti inlocui feta cu o branza mai cremoasa tip camembert