Azi va propun o gustare #delicioasa din năut.
Întotdeauna in timpul unui film sau la o masa cu prietenii avem ticul de a ronțăi ceva.
De data aceasta va propun ceva sănătos. Năut copt, crocant pe exterior, moale in interior și cu multe condimente.
Pentru Reteta de naut crocant sunt necesare cateva ingrediente: naut, condimente, ulei.
Iata cum se prepara Reteta de naut crocant
Fierbem năutul aproximativ 50-55 de minute. Scoatem năutul și-l las sa se răcească, sau in trecem printr-un jet de apa rece, pentru a-i grăbi răcirea.
Acum vine partea un pic mai dificilă, ca sa zic așa.
Scoatem coaja fiecărui bob de năut. Daca este fiert bine, se decojesc ușor. Acest proces de a îndepărta coaja este pentru că, atunci când sunt în cuptor coaja se usucă și cade de pe năut.
Se adaugă condimentele, se amestecă, apoi se transferă într-o tavă tapetată sau nu cu hârtie pergament și se nivelează.
Se dau la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10-15 minute, verificați dacă au început să se coacă și amestecați ușor printre ele. Daca mai este nevoie, le mai lăsați 5-10 minute la cuptor.
Se servește după ce năutul este scos din cuptor și răcit.
Vezi si reteta de Naut crocant