Sirop de soc

de amalia01 in Sirop / Compot, 25 Mai 2016 | 3217 vizualizari

 

Cine nu a stat sa inspire aerul parfumat din preajma unui soc?
   Cine nu a savurat o socata delicioasa si racoroasa?
   Dar stiti cate ceva despre beneficiile florilor de soc?
  Ceaiul/ infuzia/decoctul/ siropul din flori de soc au efect:

sudorific
diuretic
laxativ
scaderea febrei
galactologe
antiinflamator
usor dezinfectant
antispastic
antipiretic
calmarea tusei

De fapt, acest ultim efect este cel pentru care de cativa ani imi prepar acasa acest sirop savuros si sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 50 de flori de soc
  • 3 l apa
  • 1 kg zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Se culeg florile, cu codita cat mai scurta, de preferat la pranz, cand este soare si florile sunt inflorite.

Florile se spala sub jet rapid de apa rece, dupa care se pun la fiert in 3 l de apa, pentru 1 ora.

Se strecoara zeama astfel obtinuta, se adauga zaharul si se fierbe la foc mic pana cand se leaga siropul ( practic, scade la jumatate) , ca 3 ore.

Torni siropul in sticle pe care le capsezi bine si le lasi la dunst uscat 24 de ore.

Il asezi bine in camara.

Il poti servi cu apa minerala si cuburi de gheata , obtinand o bautura racoritoare si aromata sau il pastrezi pentru clipe grele. In acest ultim caz, se recomanda :

  •  3*1lgt/zi- copii
  • 3* 1 lg/ zi - adulti

Sa aveti pofta si sper sa nu il folositi pe post de medicament.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc