Zilele acestea am adunat niște flori frumoase de la socul din grădina mamei soacre și ne-am împărțit munca.
Eu am preparat sirop de soc, iar Merisor socata.
Florile de soc se clatesc bine cu apa rece si se pun intr-un vas, impreuna cu coaja de la 2 lamai, doar partea galbenă.
Se pune apa peste ele si se fierb 10 minute de cand se atinge punctul de fierbere, apoi se lasa sa se raceasca.
Dupa racire, coaja de lamaie se inlatura, iar vasul se da la rece pana a doua zi.
A doua zi se scurg florile, se trece lichidul printr-un tifon, se adauga zaharul si se pune la fiert pana incepe sa se lege ca orice sirop consistent.
Pe parcurs, se adauga si zeama de lamaie, dupa gust.
Siropul se pune fierbinte in sticle sterilizate, se infileteaza capacele si se impaturesc in prosoape sau paturi, lasandu-le acolo pana se racesc definitiv, apoi se trec in camara.
Se serveste cu apa minerala sau apa plata.