Sirop de soc

de abetina in Dulciuri, 16 Iul 2020 | 2834 vizualizari

 

retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 1 kg flori de soc
  • apa cat sa cuprinda florile de soc
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Se culeg florile de soc din locuri curate. Nu se spala florile sa nu pierdem polenul. Se pun la fiert cu apa cat sa cuprinda florile si se fierb circa 30 minute,dupa care se opreste focul, se pune capac la oala si se lasa peste noapte.A doua zi se strecoara apa si se scurg bine florile.Se cantareste lichidul si se adauga zahar. Cata apa,atata zahar. Se taie o lamaie cubulete,se adauga peste lichid si se fierbe pana scade cam jumatate din lichid.Se toarna in recipiente asa fierbinte,se pun capace si se pun sub paturi pana ce sa recesc dupa care se dau la camara.Sa aveti pofta si la pofta dragilor. Acest sirop este unul deosebit de aromat si bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu cirese, la rece