Sirop de mure

de alilianaa in Sirop / Compot, 8 Aug 2014 | 7780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 700-800 g mure
  • 2 kg zahar
  • 1,200 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • un baton scortiosara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Murele se spala bine, se aleg si se pun la scurs. Dupa ce s-au scurs le pasam cu blenderul vertical. Le trecem prin strecuratoare.

Va rezulta cca 800 g de suc concentrat de mure. Peste acesta adaugam apa pana ce obtinem 2l lichid.

Transferam lichidul intr-o oala mai mare si adaugam 2 kg zahar, zeama de la o jumatate de lamaie  si un baton de scortisoara.  

Luam spuma ori de cate ori este nevoie.

La final adaugam zeama de la cea de-a doua jumatate de lamaie.

Punem siropul fierbinte ( atat cat sa reziste sticlele) in sticle.

Incercam daca siropul s-a legat, punand din compozitia acestuia pe o farfuriuta..daca este legat va avea consistenta de miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

10.08.2014, 10:56

Cred ca este asa aromat

alilianaa 1

12.08.2014, 07:21

Rocsi, e tare bun!

Panacris 1

12.08.2014, 14:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de mure