Va place shaorma? Si noua ne place, dar o preferam pregatita acasa dupa gustul fiecaruia si cu alimente sanatoase si intotdeauna proaspete. Greu de facut nu este si in chip de „Felicitari bucatarului' am primit niste interjectii cu gura plina printre inghitituri care se traduceau prin „E cea mai buna shaorma pe care am mancat-o vreodata!” si s-a si napustit asupra celei de-a doua. Eu nu pot decat sa ma bucur si sa promit solemn ca mai fac ca doar cat de drag poate sa-i fie celui care gateste atunci cand vede ca opera sa este apreciata :)
Mai intai si mai intai m-am apucat de facut maioneza. Evit pe cat se poate preparatele din comert, stim cu totii cat de nocive sunt. De altfel eu nu tin maioneza cumparata in casa. Am facut maioneza dintr-un galbenus de ou frecat cu ulei de masline.
Dupa ce am facut maioneza, am amestecat-o cu o lingura de mustar si am dat-o la frigider, am pregatit salata care urma sa mearga in shaorma. Am facut salata din rosii, ardei capia, ceapa si ardei iute. Am condimentat-o cu oregano, sare si piper alb.
Urmatorul pas a fost sa-mi pregatesc sosul de usturoi.
Am avut nevoie de un piept de curcan pe care l-am sectionat in bucatele nu mai mari de o jumatate de palma. Bucatile de carne le-am pus intr-o tigaie pe care am uns-o doar cu un strop de ulei de susan. Nu a fost nevoie sa folosesc mult ulei pentru ca nu am dorit sa fie carnea prajita in ulei, ci dimpotriva am dorit sa nu fie grasa si sa semene la gust cu carnea pusa pe gratarul incins. Deci am uns tigaia cu un strop de ulei si am asezat bucatile de carne in tigaie, iar deasupra am asezat un cap.
Am intins o lipie pe o farfurie intinsa, am uns-o cu sos de usturoi, apoi am asezat carnea de curcan taiata cubulete si cartofii prajiti. Deasupra am asezat salata de rosii si ardei capia, un praf de sare si mirodenii. Apoi am imprastiat sosul format din maioneza si mustar si ketch-up picant.