Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic

de tiphys in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2012 | 3625 vizualizari

 

In primul rand as vrea sa imi cer scuze pentru ca in dreptul ingredientelor nu voi pune nici o cantitate , dar trebuie sa recunosc ca gatesc cam tot dupa ochi .

 

INGREDIENTE

  • Aluatual pentru inelele de ceapa :
  • Faina
  • Ulei
  • Apa
  • Sare
  • Amidon de porumb
  • Pentru baghetele de linte :
  • Linte
  • Pesmet
  • Faina
  • Sare
  • Ulei
  • Oua
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Patrunjel
  • Coriandru
  • Malai
  • Spaghetele de otet balsamic:
  • 200 ml otet balsamic
  • 100 ml sos de soia
  • 4g agar agar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic:

Inelele de ceapa:

Dupa ce am trantit aluatul din faina, ulei, apa,sare si amidon de porumb, tavalim in el ceapa care a fost taiata in prealabil inele, dupa care le prajim in ulei incins.

Batoanele de linte:

Lintea se pune la  inmuiat 4-5, ore in apa rece, dupa care se fierbe 20-30 de minute. Lintea fiarta este mixata sau este trecuta prin masina de tocat si transformata intr-o pasta fina  in care se adauga ingredientele mai sus mentionate .  Acest aluat poate fi modelat si in forma de chiftelute  sau batoane si tavalite in malai dupa care prajite in ulei incins .

Spaghetele de otet balsamic:

Intr-un  recipient  se amesteca otetul balsamic , sosul de soia si agar agar .  Se pune recipientul la foc si se incalzeste la pana la 80 de gade  pentru a se activa gelatina, se amesteca continuu.

Pentru a obtine forma de spagheta faceti precum in filmuletul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=vt34q4TVFyY

Se serveste cu o salata de varza cat se poate simpla in care se adauga numai putina sare si putin ulei , eventual piper.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

_Alina_ 1

08.06.2012, 21:14

Arat grozav!

LUK 1

09.06.2012, 09:56

super

tiphys 1

09.06.2012, 13:53

Va multumesc mult , si sincer va spun ca pe cat de bine arata pe atat de gustos este meniul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inele de ceapa