Placinta cu ricotta de oaie

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2012 | 3705 vizualizari

 

imi plac mult placintele, tartele etc sarate, cu orice fel de branza ar fi...de data asta aveam o bucata de ricotta de oaie si nu prea mergea mancata asa simpla, asa ca am combinat-o intr-o placinta delicioasa...zic eu....acu voi ziceti ce vreti...da am apat deja 3/4 din ea....

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 400 g faina 00
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 l-ita zahar
  • 2 l-ite rase de sare
  • 50 ml untura topita100 ml apa
  • seminte de susan
  • umplutura:
  • 250 g ricotta de oaie
  • 200 g mozzarela
  • 50 g cascaval
  • 2 rosii
  • jum de ceapa rosie
  • 100 g prosciutto(sunca de orice fel)
  • marar uscat ( proaspat era ideal)
  • 2 lg smantana
  • 1 ou
  • 30 ml lapte
  • sare dupa  gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ricotta de oaie:

Aluatul: am facut o maia din drojdie, zahar si apa calduta, am turnat peste faina, am adaugat sarea si untura topita, dar numai putin caldutra si am framantat un aluat normal, ca la paine. Am lasat la dospit cam 2 ore. Am impartir aluatul in 2, am intins o  foaie dreptunghiulara la nivelul tavii, si am pus in tava tapetata cu hartie de copt( personal cred ca era mai buna varianta cu tava unsa si infainata, fiindca mie mi-a ramas cam moale la fund, desi era coapta bine in rest). Peste foaie am presarat seminte de susan usor prajite.

Umplutura: am ras ricotta, cascavalul si sunca , am adaugat oul, smantana, ceapa taiata marunt  si laptele , sare si marar si am amestecat binisor. Am pus aceasta compozitie peste prima foaie in tava, am intins frumos si uniform, apoi am taiat rosiile  cubulete si am presarat peste . Am dat si mozzarella pe razatoare si am pus peste bucatile de rosii. Am intins si cealalta foaie putin mai mare decat prima, am pus peste umplutura si marginile le-am indoit  putin pana sub foaia de dedesubt. Am presat cu mana binisor, am uns ff bine deasupra cu ulei de masline si am presarat iar seminte de susan.

Am dat la cuptorul incalzit la 180 grade cam jumatate de ora, pana s-.a rumenit frumos si marginile s-au desprins usor de pe peretii tavii. Am scos si am lasat 10 minute sa se racoreasca, apoi am taiat-o in tava. Nu am avut rabdare sa se raceasca, asa ca am halit-o si calda...dar  e la fel de buna si calda si rece.

Pofta buna!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ricotta de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

21.02.2012, 07:19

Adasevule, ce mai zici tu?
Minunata piscoata din avatar, ce mult a crescut!

adasev12 1

22.02.2012, 13:50

gabytzule, ce sa mai zic...toate bune, multumesc!
Bianca mea da, are deja 8 luni! e o scumpa.pup Gabytzu si ms de mesaj

irena 1

23.02.2012, 15:15

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Învârtită cu telemea de oi și mascarpone