Am pregătit mai demult o shaorma gustoasă, iar acum m-am gândit să repet rețeta, de data aceasta însă, am renunțat la maioneză, am ales un ketchup light și varză albă și roșie, care se mai domolească puțin caloriile puiului rumenit și a cartofilor prăjiți.
Se pârlesc și se spală copanele de pui, apoi se așază într-o tavă cu ulei, apa si sare, după gust. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se pătrund bine (aprox 35 min). Se scot pe o farfurie, se lasă la răcit, apoi se taie fâșii.
Între timp, se curăță, se spală și se feliază cartofii, apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Se scot pe o tavă pregătită cu șervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se dă fiecare varză pe răzătoare, apoi se amestecă într-un bol, cu puțină sare.
La final se pregătesc lipiile, pentru că sunt gata foarte repede (aprox 5 min) și pentru a fi servite calde. Așadar, se amestecă făina cu drojdia uscată, într-un bol, se face o adâncitură în care se pune apa, uleiul și sarea, apoi se amestecă, frământând ușor. Nu se lasă la crescut. Se taie aluatul în mai multe bucăți și se întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul, cât mai subțire, pe masa presărată cu (aprox 50 g) făină.
Într-o tigaie teflonată încinsă, fără ulei, se rumenește fiecare lipie câte un minut pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie și se acoperă cu un prosop de bucătărie, să nu se întărească.
Pentru shaorma, își va alege fiecare cu ce să o umple: ketchup (fără zahăr, îndulcit cu ștevie), cartofi pai, varză crocantă, fâșii de pui și chiar rondele de castraveți murați. Se presară coriandru proaspăt măcinat. Nouă așa ne-a plăcut, însă fiecare o face cum îi place.
Porţii: 4
Timp de gătire: 1h 10min
Timp de pregătire: 30 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/shaorma-de-casa.html