Pui cu legume in sos de smantana

de simona72 in Pui, 11 Iul 2013 | 3698 vizualizari

 

Drege ciorbele, rafineaza sarmalele, face sa danseze papanasi si cat ai clipi se preschimba in frisca pe torturi: smantana este un adevarat artist al schimbarilor!!!

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am avut 2 pulpe superioare, 2 pulpe inferioare, 2 aripioare)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 cescuta vin alb sec
  • sare
  • piper alb
  • 100-150 ml smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in sos de smantana:

Carnea spalata si stearsa cu prosop de bucatarie, se pune la prajit in 2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se adauga vinul alb, se pune capac si se lasa sa se patrunda. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul, ardeiul se taie fasii si se calesc toate in 1-2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-au calit se pun peste carnea cu vin. Se condimenteaza cu sare si piper, cind este patrunsa carnea se adauga turmeric si smantana.

Noi am servit cu orez fiert.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca vinul scade prea mult puteti sa mai adaugati

2

se pot adauga frunze de patrunjel, marar, etc

3

daca aveti piept de pui preparatul se va face si mai repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana si usturoi