Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți

de DinDragostePentruGatit in Peste, 16 Ian 2013 | 3998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 scrumbii,
  • 5-6 cartofi medii;
  • zeamă de lămâie;
  • ulei de floarea soarelui,
  • piper;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți:

Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se spală și se așează pe hârtie absorbantă. 

După ce s-a scurs bine apa, se crestează, se sărează și se lasă de-o parte circa 30 minute. 

Se pune scrumbia pe o tigaie grill bine încinsă. 

Se ține pe fiecare parte circa 4-5 minute. 

Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în 8. 

Se prăjesc în ulei foarte bine încins. După ce s-au prăjit se scot pe un șervet, se condimentează cu sare și piper.  

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

În momentul servirii, scrumbia se poate stropi cu zeamă de lămâie sau cu oțet (balsamic, mere, etc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

- Andreea - 1

16.01.2013, 16:24

ceva la gratar as minca si eu...

DinDragostePentruGatit 1

16.01.2013, 18:03

Poate fi si-o scrumbie proaspătă din Tulcica mea draga. Sau ce preferi...

Sim0na 1

17.01.2013, 21:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie la gratar