Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

de Bucataras Medi in Peste, 3 Iun 2013 | 5051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati scrumbie
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru cartofii fondanti
  • 4 cartofi
  • ulei
  • o cana supa de legume
  • unt cat o nuca
  • rosmarin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti:

Se curata pestele,se spala si se lasa la scurs.

In acest timp facem urmatorul amestec: zeama de lamaie, ulei, sare si piper macinat. Nu am trecut cantitatile pentru ca acest amestec fiecare il face dupa propriul gust. Cu acest amestec ungem bine atat la exterior cat si in interior scrumbiile.

Se incinge bine gratarul, dupa care se pun scrumbiile pe el. Lasam sa se faca bine pe o parte dupa care intoarcem pe cealalta parte. Cand scrumbiile sunt bine facute si frumos rumenite se iau de pe gratar. Sa nu va imaginati ca treaba cu gratarul a fost indeletnicirea mea...hihihi...banuiti cine s-a ocupat ,da?

In timp ce George se ocupa cu grataritul eu m-am ocupat de garnitura. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai grosute. Ii condimentam cu sare si piper. Punem la incins ulei, adaugam cartofii si lasam sa se rumeneasca circa 3-4 minute la foc mare. Micsoram focul ,adaugam cateva fire de rozmarin si untul, intoarcem cartofii si lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte dupa care adaugam supa de legume fierbinte .Lasam sa dea in clocot dupa care dam la cuptor pentru circa 15 minute. Cartofii trebuie sa fie rumeniti la suprafata iar in interior cremosi.

Lichidul ramas poate fi folosit ulterior la prepararea diferitelor sosuri.

Se serveste scrumbia calda (peste care aruncam cateva capere) alaturi de cartofii fondanti.

Si nu uitati, merge si un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

04.06.2013, 10:36

nu lipsesc de la asa o bunatate

jolygina 1

04.06.2013, 23:19

nilgun 1

26.07.2013, 22:10

wow..scrumbia e delicioasa...e pestele meu preferat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie la gratar