Schiacciata ripiena

de Geanina87 in Pizza, 23 Noi 2012 | 10705 vizualizari

 

Reteta o am de pe un blog italian (Chechef) si habar n-am cum se traduce titlul: Turta umpluta sau Placinta umpluta. Nu cred ca are importanta asta, ceea ce vreau sa va spun e faptul ca e tare buna, in ciuda aspectului mai putin placut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g gris
  • 1 lingura de fulgi de cartofi sau un cartof mic fiert
  • 1 cubulet de drojdie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 100 ml lapte caldut
  • apa in cazul in care aluatul e prea tare
  • Pentru umplutura(se poate pune ceea ce vreti, aveti sau va place ):
  • salam,(prosciutto cotto,kaiser sau ce aveti)
  • 4-5 rosii cherry
  • 100 g branza rasa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel verde
  • 1 mana de masline fara coaja
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 lingurita de apa
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schiacciata ripiena:

Incepem prin a pune faina intr-un vas mai mare. Deasupra se adauga grisul, zaharul, fulgii de cartofi si uleiul.Facem o gaura in mijloc in care turnam laptele caldut impreuna cu drojdia dizolvata in acesta. Adaugam si sarea si incepem sa framantam un aluat care sa fie elastic si nelipicios. Acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald timp de o ora pana cand isi dubleaza volumul, apoi il impartim in doua si cu ajutorul unui sucitor facem 2 turte mari cat tava (rotunda de 26 cm) pe care am tapetat-o cu hartie de copt.

Punem o turta in tava, iar peste, adaugam ingredientele pentru umplutura, taiate cubulete si amestecate cu branza rasa. Acoperim cu cea de-a doua turta si lipim bine marginile. Se lasa in tava inca 30 minute, dupa care se unge cu uleiul, apa si oregano, toate 3 amestecate. Se da la cuptorul preincalzit 200° pentru 25-30 min pana cand se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Schiacciata ripiena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Geanina87 1

04.12.2012, 22:59

Stiam ce inseamna schiacciata si ripiena,dar eu incercam doar sa adaptez oarecum titlul in limba romana,pentru a nu mai avea probleme

purliv 1

07.12.2012, 00:32

am facut, este superb! de la aluatul fraged, crocant si aromat pana la explozia de gusturi din interior - se formeaza un sos din sucul legumelor, aroma carnii si textura parmezanului - placerea gustativa te copleseste.

Felicitari!

recomand folosirea cartofului fiert in locul fulgilor (prea multi aditivi alimentari), folosirea parmezanului ca si branza, si a continutului unui carnat de casa afumat (cat mai traditional) ca aport de carne la aceasta reteta

Geanina87 1

07.12.2012, 09:39

Ma bucur tare mult ca ai incercat reteta.Si eu am fost,la randul meu, foarte incantata.Multumesc pentru recomandare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi