O placinta super buna, dar si aspectoasa in acelasi timp! Am vazut-o mult circuland pe internet, dar Cleme m-a facut sa ma opresc la a ei! Puteti folosi carne in mijloc, dar eu am ales ciupercile. Iese grozav de gustoasa, puteti folosi branzeturile voastre preferate si o sa vedeti ca aceasta placinta o sa fie una din preferatele voastre!
Aluatul:
Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute.
Topiti untul.
Faina o cerneti intr-un bol.
Adaugati oul, drojdia si amestecati, Presarati sare, turnati lapte si framantati.
Incorporati untul topit, iar la final uleiul.
Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca 50-60 de minute.
Umplutura cu ciuperci: Spalati ciupercile si le tocati. Ceapa verde, o taiati rondele. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei. Adaugati ciupercile, ceapa si le sotati 3-4 minute, la foc mic. Presarati sare, piper, adaugati si porumbul. Trageti tigaia de pe foc, lasati sa se raceasca compozitia. Adaugati oul si mararul verde, tocat marunt. Amestecati totul. Umplutura cu branzeturi: Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare. Le amestecati impreuna cu parmezanul ras. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul si il rupeti in doua bucati egale. Pe o de hartie de copt, asezati prima bucata de aluat, o intindeti pe rotund, cam de 26 cm diametrul. Peste puneti amestecul de branza, lasati la margine cam 1 cm liber. In centru, puneti umplutura de ciuperci, ca un musuroi. Pe o alta hartie de copt, intindeti si a doua foaie. O asezati cu grija deasupra, indeparati hartia. In jurul umpluturii, asezati un bol, iar marginea ramasa, o taiati sub forma de petale. Rasuciti cu grija fiecare petala (eu aici nu am prea avut talent 😀). Indepartati bolul din mijloc. Luati placinta cu tot cu hartie de copt si o asezati pe o tava. Bateti oul spuma si cu un penson ungeti placinta. In mijloc ii faceti o gaura mica si presarati mac. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Cand este gata, o lasati sa se racoreasca putin, apoi este numai buna pentru a fi servita. Pofta buna!