Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Camelia Husni de pe Gustos.ro
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem bine cu mixerul,pana capata o consistenta ca de bezea.Inglobam pe rand galbenusurile,iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu pesmetul.Se pune compozitia in formele unse si tapetate cu pesmet, si se coace in cuptorul incins la 160gC pentru 30 de minute.Sau pana trece testul scobitorii. (eu nu am avut forme de savarine,asa ca am folosit 4 forme de tarta si 4 forme de briose,ceva mai mici)Se scot din forme si se lasa la racit.Intre timp pregatim siropul.Intr-o craticioara se pune zaharul la caramelizat,apoi se stinge cu apa si se adauga esenta de rom dupa gust.Se lasa sa se raceasca bine.Apoi pregatim jeleul de capsuni.Se taie in jumatati capsunile se pun intr-o craticioara cu 1 lingura de zahar si se lasa sa fiarba 5-10 minute,apoi le pasam bine cu un blender pana optinem o crema fina.In aceata crema eu am adaugat un plic de Tort-Gelee rosu pentru intarire si luciu,Cu aceasta crema ungem capacele savarinelor.Sau puteti folosi orice altceva va place.Pregatim intre timp si frisca,care se bate cu o lingura de zahar su un lic intaritor frisca.Se lasa la rece pana la momentul folosirii.
Dupa ce s-au racit, taiem capacele savarinelor,le insiropam bine,apoi le umplem cu frisca si le ornam dupa gust.