Prajitura Scufita Rosie

de iqphantom in Prajituri, 2 Feb 2013 | 10171 vizualizari

 

O praji tare buna :) facuta ultima data cand asteptam cu nerabdare sa imi vina pe lume fetita . Pofte de mami am avut tare putine si ciudat ultimele in ultimele saptamani de sarcina . :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de vanilie sau cateva picaturi de esenta de vanilie

Crema:

  • 500 gr branza de vaci
  • 200 ml frisca ( vegetala)
  • 150 gr unt moale
  • 120 gr zahar ( se poate pune mai mult daca vrei mai dulce)
  • 2 plicuri de vanilie sau ½ fiola de esenta

Glazura:

  • 400 ml suc de visine ( sirop lungit cu apa sau suc neacidulat gata preparat ex. Giusto)
  • 1 praf de budinca de vanilie ( Dr. Oetker) sau 6 linguri de amidon
  • 4 linguri de zahar ( daca folosesti suc cumparat doar 2 linguri)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Scufita Rosie:

Blat

Ouale intregi se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga uleiul in fir subtire ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt, cate o lingura, in timp ce amestecam usor.

Rezulta o crema consistenta care se pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz ( sau la temperature corespunzatoare acestei trepte la alte cuptoare) 20 -25 minute sau pana trece proba scobitorii. Blatul rezultat se scoate pe un gratar si se raceste.

Crema

Toate ingredientele se mixeaza la viteza mare pana se obtine o consistenta cremoasa.

Glazura

Se fierbe 200 ml din sucul de visine la fel ca laptele pentru budinca.

Praful de budinca si zaharul se amesteca cu restul de suc de visine.

Cand sucul pus la fiert da in clocot adaugam amestecul de praf de budinca , dam in clocot pana se gelifiaza ( 1-2 minute).

Blatul racit se taie in doua transversal.

Se intinde crema pe prima foaie, se acopera cu a doua foaie peste care se pune restul cremei.

Glazura putin racorita se intinde peste ultimul strat de crema de la mijloc spre margini.

Prajitura se pune in frigider timp de 1 ora pentru patrunderea aromelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Scufita Rosie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

iqphantom 1

15.02.2013, 08:41

merci Bucataras

Panacris 1

15.02.2013, 14:14

iqphantom 1

15.02.2013, 17:24

multumesc panacris xoxo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cremoasa cu branza si caise