O praji tare buna :) facuta ultima data cand asteptam cu nerabdare sa imi vina pe lume fetita . Pofte de mami am avut tare putine si ciudat ultimele in ultimele saptamani de sarcina . :)
Blat:
Crema:
Glazura:
Blat
Ouale intregi se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga uleiul in fir subtire ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt, cate o lingura, in timp ce amestecam usor.
Rezulta o crema consistenta care se pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz ( sau la temperature corespunzatoare acestei trepte la alte cuptoare) 20 -25 minute sau pana trece proba scobitorii. Blatul rezultat se scoate pe un gratar si se raceste.
Crema
Toate ingredientele se mixeaza la viteza mare pana se obtine o consistenta cremoasa.
Glazura
Se fierbe 200 ml din sucul de visine la fel ca laptele pentru budinca.
Praful de budinca si zaharul se amesteca cu restul de suc de visine.
Cand sucul pus la fiert da in clocot adaugam amestecul de praf de budinca , dam in clocot pana se gelifiaza ( 1-2 minute).
Blatul racit se taie in doua transversal.
Se intinde crema pe prima foaie, se acopera cu a doua foaie peste care se pune restul cremei.
Glazura putin racorita se intinde peste ultimul strat de crema de la mijloc spre margini.
Prajitura se pune in frigider timp de 1 ora pentru patrunderea aromelor.