Savarine

de Aliii in Prajituri, 4 Iul 2013 | 3328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de faina
  • 30 de gr de drojdie
  • 400 ml lapte
  • 40 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 10 gr sare
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • 560 gr zahar
  • esenta rom
  • 800 ml apa
  • 500 ml frisca
  • gem sau jeleu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Pentru aluat : Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si niste zahar.Se adauga in compozitia de faina impreuna ce laptele,zaharul,uleiul,sarea,coaja de lamaie si ouale pana rezulta un aluat mai moale.Se lasa la dospit cam 30 de minute.

Se pune cate o bila de aluat in forma de savarina si se mai lasa in tava la crescut cam 15 minute.

Se coc la 180 de grade cam 35-40 de minute. Se lasa sa se raceasca bine ( de preferabil pana a doua zi)

Intre timp,se face siropul : Se amesteca 800 ml apa cu 560 gr zahar si esenta de rom si se incalzesc usor pana se topeste zaharul.

Se insiropeaza savarinele bine si se taie un capac. Se adauga la mijloc frisca si gem,iar deasupra se decoreaza cu jeleu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baba au rhum