Morminte dulci

de laylalala in Prajituri, 31 Oct 2010 | 5344 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru biscuite (piatra funerara)

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 50 ml lichior de cafea
  • 1 lingurita esenta de nuci
  • 200 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru chec (mormant)

  • 200 gr unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 180 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Pentru décor

  • Nutella
  • bomboane colorate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Morminte dulci:

Incinge cuptorul la 190˚C.
Pentru biscuiti, amesteca faina cu cacaoa si bicarbonatul de sodiu.Intr-un vas bate untul cu zaharul brun.Incorporeaza apoi oul urmat de esenta de nuci.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare. Formeaza biscuiti sub forma de piatra funerara si aseaza-i pe o tava de copt.Da biscuitii la copt 9-10 minute.Lasa biscuitii sa se raceasca complet.
Pentru chec, redu caldura cuptorului la 180˚C. Topeste la bain-marie untul cu ciocolata si zaharul apoi lasa-le sa se raceasca usor. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt. Bate ouale cu un praf de sare apoi incorporeaza compozitia cu unt.Inglobeaza in final ingredientele uscate.Toarna compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara.Da checul la copt 20 minute pana cand la introducerea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca complet.
Pentru asamblare, taie din chec dreptunghiuri de o marime incat sa se potriveasca cu piatra funerara.Unge fiecare mormant cu Nutella apoi lipeste la margine piatra funerara.Decoreaza mormintele cu bomboane (dupa dorinta) apoi presara-le cu firmituri de chec (daca ti-a mai ramas).

Daca ti-a placut reteta noastra "Morminte dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

vanilla 1

02.11.2010, 13:02

anadeea 1

05.11.2010, 19:14

este exact mortala reteta tafelicitari pentru imaginatie si pentru munca depusa

babi5 1

25.06.2013, 14:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora