Carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Adaugam loboda, patrunjelul, orezul si slaninuta afumata taiata marunt. Se lasa pana ceapa devine sticloasa, loboda si patrunjelul se moaie foarte bine. Se potriveste de sare, piper si adaugam si putin cimbru. Dupa ce se raceste se amesteca impreuna cu carnea. Din aceasta compozitie se formeaza sarmalutele.
Intre timp frunzele de vita se oparesc putin, ca sa se poata modela usor.
Compozitia de sarmale se portioneaza de marimea unei nuci si asezam pe fiecare foaie de vita care se ruleaza, introducand capetele in interior. In vasul de fierbere se asaza un rand de foi de vita, apoi cimbru si marar uscat, peste care se asaza un rand de sarmale ,apoi restul, pana se termina toate iar deasupra incheiem cu frunze de vita. Se pune apa clocotita si suc rosii. Se da la cuptor pentru 3 ore, la 190 grade .
Pofta buna!