Sarmale fierte in vin

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 9 Ian 2014 | 4492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne porc(impanata)
  • 250 g piept de pui
  • afumatura
  • 2 cani vin alb sec
  • foi de varza murata
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 4-5linguri pasta de rosii.
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • 7-8 bucati piper boabe
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • sare,piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fierte in vin:

Alegem foile de varza si daca ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.Se curata ceapa, se taie marunt si se soteaza in  ulei.Cand ceapa devine sticloasa se adauga orezul bine spalat si se mai lasa la calit circa 5-10 min . amestecand continuu ca sa nu se prinda.La final adaugam 2 linguri pasta de rosii si marar uscat si amestecam bine.Amestecul se lasa sa se racoreasca .
Intre timp tocam carnea si apoi amestecam cu compozitia de mai sus.

Adaugam cimbru uscat, sare si piper dupa gust.Amestecam bine si daca pasta rezultata ni se pare a fi cam groasa atunci adaugam putina apa.Framantam bine cu mana si apoi trecem la impachetarea sarmalelor.Cand am terminat de impachetat trecem la aranjarea acestora in vasul in care urmeaza sa le fierbem.
Taiem afumatura bucati potrivite.Tocam putina varza pe care o vom pune pe fundul vasului,apoi punem in  forma de cerc sarmalele pana le terminam.Intercalam printre sarmale afumatura.Presaram dupa fiecare rand de sarmale boia, cateva foi de dafin si boabe de piper.Dizolvam 2 linguri de bulion in apa si turnam peste sarmale si completam cu vinul .

Deasupra punem cateva foi de varza si dam sa fiarba la foc mic circa 1 ora dupa care dam la cuptor.Cand sunt gata facute luam de pe foc .
Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mamaieelena 1

10.01.2014, 09:41

bune, bune

_Alina_ 1

10.01.2014, 10:53

Interesant! Musai de probat!

madi_marin 1

11.01.2014, 18:28

nebunie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale fierte in vin