Sarmale fierte in vin

de MotanLaOale in Porc, 12 Ian 2014 | 21804 vizualizari

 

Prea au facut fetele pe aici si cum nu am facut de sarbatori am zis sa incerc si eu cu vin. Au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 800g carne tocata
  • 2 verze murate mari
  • 3 cepe mari
  • o cana orez
  • 300g pasta de tomate
  • 500ml vin alb demisec
  • 300g scarita afumata
  • 300g oase afumate
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fierte in vin:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore

 Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie, se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper, se amesteca si se pune si orezul sa se umfle cateva minute.

Se pune la racit.

Afumatura (scarita) se taie felii.

 Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

 Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).

 Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pun oase afumate.

Se pun felii de afumatura si se nai pune un strat de sarmale si oase afumate in mijloc.

Deasupra se pune un strat de varza tocata.

 Se face un amestec din 3 linguri pasta de tomate, apa si vinul si se toarna in cratita pana acopera varza.

 Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.

 Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.

 Se consuma cu zmantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.

 Pofta Buna!

TIPS-URI

1

De preferat este vinul alb sec, de pus in sarmale.

2

Pozitionarea afumaturii in mijloc usureaza servirea sarmalelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Galuste de cartofi cu carne in sos de rosii si smantana