Chiftele clasice

de Panacris in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2012 | 15377 vizualizari

 

Si daca s-au tot preparat chiftele saptamana asta, am purces si eu la prepararea lor;) clasica si nesanatoasa ;) , dar gustoasa :-* !

 

INGREDIENTE

  • carne tocata mixta (vita+porc) 1000 g,
  • paine mai veche 3 felii,
  • oua 3 bucati,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • piper proaspat macinat un praf,
  • boia de ardei dulce 1 lingurita,
  • marar proaspat 1 legatura,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de palmier ptr prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele clasice:

Painea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 3 minute. Carnea se amesteca energic, cu ouale, painea stoarsa de apa, sarea iodata, piperul, mararul tocat marunt si boiaua de ardei dulce. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se formeaza chiftelute, care se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Se servesc ca atare calzi sau reci, in cazul meu, alaturi de mancarica de mazare sau cea de praz;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele clasice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu ceapa verde si usturoi verde