Sarmale de post

de MIUTA in Mancaruri de post, 16 Mar 2012 | 8068 vizualizari

 

Am facut multe sarmale asa ca sunteti invitati la masa!Sunt asa de bune ca pot fi mancate si in zilele cand nu postim.
Voi sunteti vinovati ca am facut sarmale deoarece saptamana asta am vazut atatea sarmale de post facute de voi de am inceput sa le visez.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceapa
  • 300 g morcov
  • 500 g ciuperci
  • 100 g soia
  • 5 linguri pasta de ardei
  • un borcan 420 g zacusca de ciuperci
  • 1 litru bulion
  • 100 g orez
  • ulei
  • sare,piper,cimbru
  • 2 bucati varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Varza se desface in foi si se tine in apa rece pana a doua zi.

Se caleste in ulei ceapa pana devine sticloasa.Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica.Se lasa la foc potrivit cateva minute apoi se pun ciupercile taiate marunt.

Soia se opareste cu apa fierbinte.Orezul se spala de cateva ori.

Cand a scazut apa lasata de ciuperci se adauga pasta de ardei,soia stoarsa de apa,orezul si zacusca de ciuperci.Se lasa sa fiarba cateva minute apoi se condimenteaza cu sare,piper si cimbru.

Se impacheteaza sarmalele si se aseaza intr-o cratita pe un pat de varza.Se pune peste sarmale un litru bulion,se complecteaza cu apa pana se acopera sarmalele iar deasupra lor se pune varza tocata.La final se pune peste sarmale o canita de ulei,se acopera cratita si se da la cuptor.

Se lasa la fiert aproape doua ore la foc potrivit spre mic.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post din varză oparită în borş