Imi place pestele pregatit in toate felurile dar saramura cu rosii coapte si ardei copti e preferata mea si a prietenilor.
De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba.
Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si piper si le-am lasat 2-3 ore la frigider. Apoi le-am pus pe gratarul incins si uns cu ulei, cu partea cu piele in jos.
Cand s-a desprins usor de gratar, l-am intors pe partea cealalta.
Am copt rosiile pe o tabla, se coc si ardeii ( eu am avut ardei copt congelat pe care l-am lasat la dezghetat).Am decojit rosiile si le-am pisat cu un pisalog de usturoi.
Am curatat usturoiul si l-am pisat, patrunjelul si leusteanul se taia marunt si se piseaza bine.
Intr-o cratita am pus cam 600-700 ml apa,o lingura de otet, usturoiul pisat, rosiile si verdeata, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Intr-un vas de yena am pus pestele prajit pe gratar si l-am acoperit cu zeama cu usturoi si rosii, am pus verdeata si ardeiul copt.
Am bagat la cuptor la foc potrivit pentru 15-20 minute.
Am servit saramura cu mamaliguta.
Pofta buna!
1
Daca doriti mai picanta, puteti pune si 1-2 ardei iuti