Saramura de crap

de Moni_alex in Peste, 12 Ian 2016 | 9549 vizualizari

 

Imi place pestele pregatit in toate felurile dar saramura cu rosii coapte si ardei copti e preferata mea si a prietenilor.

 

INGREDIENTE

  • un crap romanesc de aproximativ 2 kg
  • 2-3 rosii
  • 4-5 ardei capia sau gras rosu
  • 2 capatani de usturoi
  • piper mozaic
  • sare
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • 600-700 ml apa
  • o lingura otet
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap:

De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba.

Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si piper si le-am lasat 2-3 ore la frigider. Apoi le-am pus pe gratarul incins si uns cu ulei, cu partea cu piele in jos.

Cand s-a desprins usor de gratar, l-am intors pe partea cealalta.

Am copt rosiile pe o tabla, se coc si ardeii ( eu am avut ardei copt congelat pe care l-am lasat la dezghetat).Am decojit rosiile si le-am pisat cu un pisalog de usturoi.

Am curatat usturoiul si l-am pisat, patrunjelul si leusteanul se taia marunt si se piseaza bine.

Intr-o cratita am pus cam 600-700 ml apa,o lingura de otet, usturoiul pisat, rosiile si verdeata, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Intr-un vas de yena am pus pestele prajit pe gratar si l-am acoperit cu zeama cu usturoi si rosii, am pus verdeata si ardeiul copt. 

Am bagat la cuptor la foc potrivit pentru 15-20 minute.

Am servit saramura cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti mai picanta, puteti pune si 1-2 ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Moni_alex 1

12.01.2016, 12:33

Multumesc!

Rocsi 1

12.01.2016, 20:23

Chiar arata bine

Catalina L 1

13.01.2016, 18:15

ce buna este

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap