Saltimbocca alla romana

de Geanina87 in Vita, 6 Noi 2012 | 6184 vizualizari

 

Reteta o am de pe un blog culinar si anume "e-Retete"(cu mici modificari).Am mancat de multe ori acest fel de mancare,dar niciodata nu am stiut cum se prepara.

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete vita
  • 2 felii de prosciutto crudo
  • 4 frunze salvie
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de unt
  • 30 ml vin alb sec
  • 100 ml supa pui
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca alla romana:

Cotletele trebuie batute ca la snitele. Peste fiecare cotlet am pus cate o felie de prosciuto si doua frunze de salvie prinse cu scobitori. Am presarat sare si piper peste partile fara frunze, apoi le-am trecut prin faina. Intr-o tigaie am pus la incins o lingura de ulei si una de unt, dupa care am asezat carnea (cu frunzele in jos) scuturata de faina. Am lasat sa se prajeasca si pe o parte si pe alta la foc mare pana cand s-a rumenit. Am scos-o pe o farfurie, iar peste grasimea care a ramas in tigaie am pus vinul si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat aproape tot, apoi am turnat supa si am lasat iarasi la fiert pana a scazut cam pe jumatate. Dupa ce a scazut am adaugat si ultima lingura cu unt lasand sa se topeasca. Am pus din nou carnea in tigaie peste sos si am mai lasat-o un minut la foc mic.

TIPS-URI

1

Scobitorile nu se mananca :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca alla romana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (18)

Geanina87 1

14.11.2012, 09:21

Asta poate ca e reteta ta sau poate cea originala, eu am gatit dupa reteta pe care o stiam eu.

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:38

Bya Ralu 1

27.01.2013, 22:55

like

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saltimbocca