V-am adus un pranz perfect de duminica si zic duminica pentru ca in cursul saptamanaii eu nu prea am timp sa gatesc mai ales mancaruri care necesita timp indelungat de gatire..
Voi puteti face in orice zi a saptamanii si daca aveti mai mult timp liber va dau adresa mea sa imi trimiteti si mie :)
Punem intr-un vas apa la fiert cu aprox 1/2 lingurita sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin.
Cand fierbe apa adaugam coastelesi carnea si lasam sa fiarba aprox 30 de minute indepartand spuma.
Scoatem bucatile de carne pe o farfurie.
Eu am pregatit mancarea in Multicooker voi puteti face in orice vas pe foc sau in cuptor.
Tocam marunt ceapa si ardeii si le punem la calit in uleiul incins.
Rosiile le oparim si le indepartam coaja, apoi le tocam marunt si le punem in vas.
Adaugam coastele taiate si carnea taiata cubulete ( eu am avut si o bucata de carne pe langa coaste) , un pahar de apa, sarea, piperul si foile de dafin si lasam sa fiarba pana carne devine frageda. ( eu folosind aparatul am selectat programul Stew mai intai pe 1 ora apoi inca 30 de minute pt ca nu fost un vitel prea tinerel asta al meu).
Inainte cu 10 minute de a se termina programul adaugam cimbru tocat marunt iar la final patrunjel verde.
Servim coastele de vitel cu piure de cartofi sau daca vreti cu cartofi natur si neaparat cu niste muraturi.
O mancare delicioasa pentru orice mofturosi :).
Sa aveti pofta!
1
Puteti sa le faceti si la cuptor intr-un vas termorezistent