Saltimbocca

de gatitdemine in Vita, 24 Feb 2011 | 5165 vizualizari

 

M-am hotărât să gătesc o reţetă simplă dar foarte gustoasă care a trecut testul timpului fiind gătită de pe vremea romanilor.

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de mânzat
  • Prosciutto crudo sau prosciutto cotto , în ultimă instanţă se poate folosi bacon bineînţeles feliat foarte subţire.
  • Sare,
  • piper,
  • salvie,
  • făină ,
  • unt,
  • ulei
  • 1 cană de vin alb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca:

1.Pulpa se feliază foarte subţire şi se pune în vin alb la frigider minim trei ore, după aceea se scurge vinul şi se tamponează cu un sevet uscat, se adaugă sarea şi piperul şi se trece prin făină . 

2. Peste felia de carne se aşează prosciuto crudo fixându-se cu două scobitori împreună cu o frunză de salvie.

3. Grăsimea pentru prăjit este formată din ulei şi unt în proporţii egale.

4. Se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc bine după care se adaugă o cană de vin alb,lăsând să scadă la foc moderat .După ce scoatem bucăţile de carne în tigaie punem 2-3 frunze de salvie o linguriţă de făină şi puţin vin obţinând astfel un sos excelet .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

elena1988 1

25.02.2011, 17:47

vreau si euuuuuuuuuuu

mamaieelena 1

25.02.2011, 18:29

gustos

mirela0911 1

25.02.2011, 22:19

delicios

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saltimbocca alla romana