Salata de vinete cu maioneza

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2013 | 3263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita mustar
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa medie
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza:

Vinetele se coc pe plita, intorcandu-se de pe o parte pe alta din cand in cand

Intre timp pregatim maioneza: punem cele doua galbenusuri intr-un bol adanc cu mustarul.

Mixam usor cu mixerul si aceeasi directie turnand treptat uleiul pana devine o compozitie consistenta.

Vinetele coapte se curata de coaja, se clatesc cu putina apa rece pentru a nu ramane resturi pe ele.

Se lasa la racit.

Cand sunt destul de reci se toaca bine atat vinetele cat si ceapa (eu ceapa am facut-o cu blanderul)

Se amesteca, dupa care se adauga maioneza si sarea dupa gust amestecand usor de sus in jos pentru a nu se taia maioneza.

Se servesc proaspete cu rosii :)

 

   POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete - Dukan