Reteta este din Rep. Moldova, de la matusa mea. Este foarte gustoasa si racoritoare, numai buna in zilele calduroase de vara.
Pieptul de pui se pune la fiert cu putina sare.
Intre timp taiem feliile de paine in cubulete si le punem la cuptor, pana devin aurii, cam 15 min, in acest mod obtinem pesmetii de care avem nevoie pentru salata.
Dupa ce s-au racit pesmetii si pieptul de pui incepem sa aranjam straturile in urmatoarea ordine:
-pesmetii,
-apoi pieptul de pui fiert, taiat cuburi,
-dupa piept se pune maioneza,
-apoi un strat de castraveti taiati cuburi,
-rosiile taiate la fel in cubulete,
- ardeiul gras taiat si el,
- urmeaza cuburile de cascaval pe care le punem deasupra
si la final maioneza, peste care punem cateva fire de ceapa verde, sau poate fi inlocuita cu fire de patrunjel.
Pofta buna!!
1
Dupa fiecare strat de legume se pune sare dupa gust
2
Salata este mai gustoasa daca sta putin timp la frigider.