Salată de vară cu brânză de capră, portocale și petale de orhidee

de Bucataras in Salate, 1 Noi 2013 | 5663 vizualizari

 

Chef Haddad prezintă o rețetă pe cât de simplă, pe atât de interesantă. Combinația de brănză de capră cu felii de portocale și smochine este ideală pentru cei cărora le place amestecul sărat-dulce-acrișor. Un spectacol vizual și gustativ. Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • salata creață (olandeză)
  • salată roșie
  • o andivă
  • alune de pădure
  • ceapă verde
  • cimbru proaspat
  • sare diamant
  • smochine
  • o portocală
  • 3 roșii
  • o salată verde
  • ulei de masline
  • piper negru
  • brânză de capră
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de vară cu brânză de capră, portocale și petale de orhidee:

 1. Salata creață (spălată și zvântată) se rupe cu mâna și se pune într-un bol destul de adânc. Peste ea se pun frunze de salată roșie, rupte și ele cu mâna (fără partea albă, mai tare). Se rup și frunze de andivă și se pun în bol. Se aleg frunzulițele de pe crenguțele de cimbru proaspăt și se adaugă în salată. Se pot pune și frunzulițe de busuioc sau alte plante aromate. Din salata verde se folosește doar miezul cu frunze mai mici (cele mari de pe margine se pun deoparte).

 2. Pe o farfurie mare de 30 de centimentri se pune în centru o formă ca un cerc metalic destul de înalt (cercul poate fi partea laterală a unei forme detașabile de tort). Marginile farfuriei trebuie să fie libere (a se alege o farfurie ușor adâncă). Se iau roșiile spălate, li se scoate cotorul de la codiță, fiecare se taie în jumătate, apoi felii fine, subțiri. Aceste felii se lipesc pe cercul lat de metal, suprapunându-se ușor, pentru a crea ca un coșuleț. 

 3. Se taie coaja de pe portocală cu un cuțit cu lama subțire, bine ascuțită. Din portocala astfel curățată se scot cu ajutorul cutitului feliuțe pentru decor. Din restul de portocală se stoarce sucul în bol, peste salată. Se adaugă și puțin suc de lămâie în bol, doar câțiva stropi. Se amestecă salata ușor cu mâna. Se adaugă ulei de măsline, se râșnește piper negru. Se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici puțină sare diamant. Smochinele se taie feliuțe și se pun deoparte pentru decor. Salata se amestecă ușor cu mâna, apoi se pune delicat în cercul de metal din farfurie.

 4. Se aranjează ingredientele frumos în cerc. La final se pun alunele de pădure prajite la cuptor timp de cateva minute la 170 de grade, doar cât să fie puțin crocante. Salata se decorează și cu felii de portocale, smochine și petale de orhidee sau chiar de trandafir. Se pun și câteva fire de ceapă verde și câteva fășii subțiri de brânză de capră. Se stropește cu puțin ulei de măsline, se presară din nou puțin piper negru măcinat. Cu un prosop se curăță marginea farfuriei, apoi se ridică ușor cercul de metal. Avem un spectacol de arome, într-un coșulet de roșii. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de vară cu brânză de capră, portocale și petale de orhidee" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lia_ 1

03.11.2013, 09:22

eu intrebam de petale ca ma intereseaza si vreau sa stiu dar nu esti pe receptie

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 21:23

Lia_ 1

09.12.2013, 08:03

m-am informat!

nu oricare varietate de orhidee este comestibila. cea folosita de Hadad nu prea ...
rusinica!

seamana cu aia "Orchis mascula" dar nu e aia

http://en.wikipedia.org/wiki/Orchidaceae#Taxonomy

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata a la rus