Daca imi zicea cineva ca eu voi face icre in aceasta viata, cu siguranta ma gandeam ca este un nebun! 😂😂😂 Eu nu sunt consumatoare de peste, din cand in cand mai fac pentru ai mei, in rest mama m-ai pregateste cand are pofta! Dar icrele, pentru mine, sunt ceva de brrrrr, nu asa ceva! Cumpara mama 2 crapi si numai ce o vad ca apare cu niste icre proaspete. Ma uitam la ele chioras de tot, recunosc! Zic hai sa le fac, sa nu le arunc, pentru ca eu nu suport sa se arunce mancare. Ma apuc sa le scot pielitele, nu va spun cum eram, parca jucam intr-un film horror. Incerc sa ma acomodez cu ele si ma gandeam ca nu o sa imi iese in veci. Cand colo surpriza, au iesit niste icre spumoase si cica ai mei, mama si sotul: sunt cele mai bune pe care le-am mancat vreodata! Ceeeeee? Hai ca am facut-o si pe asta! Reteta este super usoara, o sa vedeti!
Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa. Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu lingurita acea apa. Miezul de paine il inmuiati in apa, il stoarceti bine intre maini. Il adaugati peste icre, incepeti mixarea. Adaugati ulei treptat, iar in tot acest timp continuati sa mixati. Dupa ce ati pus cam jumatate din cantitatea de ulei, adaugati apa minerala, mixati, apoi continuati cu uleiul. Pe masura ce mixati, icrele se vor albi si vor deveni spumoase. Dupa ce terminati de incorporat uleiul, adaugati zeama de lamaie si mai mixati putin. Gustati, mai adaugati sare sau zeama de lamaie, daca credeti ca mai este nevoie. Ceapa curatata o tocati cat mai marunt. O puneti peste icre, amestecati cu o paleta. Le puneti intr-o caserola acoperita si le dati la rece. Se servesc pe felii de paine prajita, simple, cu o rosie sau cum va plac!
Pofta buna!