Aceasta Salată de boeuf - fara boeuf - este cu pui. Mai usoara decat reteta traditionala, si mai rapida - zic eu.
Sa incepem :)
Maioneza
Decor
Spalam cartofii, ii lasam in coaja si ii punem la fiert. Separat fierbem morcovii si pieptul de pui.
Intre timp tocam marunt castravetii murati si ii asezam intr-o sita pentru a scapa de excesul de lichid.
Pregatim maioneza (eu nu ma prea omor bupa maioneza clasica, asa ca folosesc varianta asta cu branza):
Mustarul se amesteca cu uleiul cu grija pentru a nu se taia. Cand s-a format maioneza punem treptat branza, amestecand dupa fiecare lingura adaugata, pana se omogenizeaza. O punem la frigider.
Dupa ce cartofii s-au fiert, ii curatam de coaja si ii tocam cubulete. Procedam la fel si cu morcovii si pieptul de pui.
Intr-un bol incapator amestecam cartofii, morcovii, carnea, castraveciorii si maioneza.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Ornam cu patrunjelul taiat marunt si masline.
Enjoy :)
1
Eu cartofii ii fierb in aburi, imi place consistenta lor gatiti in felul acesta
2
Daca nu sunteti fan maioneza cu branza, puteti pune maioneza clasica