Imi era gandul la aceasta salata inca de cand am combinat vinetele cu ardeiul copt, dar abia acum am reusit s-o execut.
Este foarte buna, usor picanta, usor dulceaga si usor acrisoara.
Mai intai punem apa la fiert cu putina sare.
Fasolea verde, o spalam bine si ii rupem capetele, apoi o adaugam in apa cand aceasta incepe sa fiarba.
O lasam sa fiarba aproximativ 15-20 de minute pana cand se va patrunde bine si se poate manca. Eu o incerc gustand-o.
Strecuram fasolea de apa in care a fiert si o lasam sa se raceasca.
Intre timp coacem si ardeiul pe un gratar deasupra flacarii de aragaz, se face mai repede prin aceasta metoda.
Presaram sare peste el si il lasam asa cateva minute, apoi il curatam sub jet de apa rece.
Punem ardeiul curatat intr-o sita la scurs.
Ne ocupam de maioneza.
Curatam usturoiul si il presam, adaugam peste el putina sare, galbenusul de ou si mustarul, apoi picuram ulei putin cate putin, precum si zeama de lamaie si mixam formand astfel maioneza.
Ne oprim cand ajungem la consistenta dorita si potrivim de sare si piper.
Tocam marunt fasolea verde, ardeiul si mararul si le amestecam.
Adaugam si maioneza, potrivim de sare daca mai este cazul si gata-i salata.
Este foarte buna si racoroasa, abia se simte maioneza prin ea, asa de bine s-au imbinat toate ingredientele!
Pofta buna!
1
Recomand sa nu se arunce zeama in care a fiert fasolea verde si nici zeama lasata de ardeiul copt, acestea se pot folosi la o supa de dovlecel, sau de rosii.
2
Puneti usturoi dupa gustul fiecaruia, daca mancam numai eu mai adaugam cativa graunti sau chiar o capatana.