In general aceasta salata se face doar la Pasti si la Craciun, dar cum noua ne place tare mult, o mai gatesc si intre cele doua sarbatori din cand in cand.
Se spala si se pune la fiert carnea, in apa rece cu putina sare.
Dupa ce se aduna spuma adaugam in oala morcovii si cartofii. Trebuie sa avem grija ca legumele sa nu se fiarba foarte tare. Intre timp, pregatim maioneza dintr-un galbenus fiert tare, unul crud, un pic de sare, mustar, zeama de lamaie ( toate dupa gustul fiecaruia ) si ulei. O punem la frigider.
Castravetii, carnea si legumele (fierte si racite) se toaca cubulete. Se adauga mazarea si telina care se da prin razatoarea mica. Se amesteca toate impreuna cu trei sferturi din maioneza si se asaza pe un platou sau intr-un bol. Se unge deasupra cu restul de maioneza si se orneaza dupa bunul plac. Mie imi place sa le ornez (cea mica este pentru sotul meu pentru serviciu).
1
Eu nu fierb telina. O adaug cruda, iar gustul salatei este foarte bun.