Pui prajit la temperatura joasa

de danakarin in Pui, 14 Ian 2013 | 7676 vizualizari

 

Acest mod de a prepara puiul l-am gasit la Heston Blumenthal, care e un bucatar englez cunoscut, un pic excentric, eu il stiu de la Tv Paprika. Este vorba de a lasa carnea la temperatura relativ joasa, 90-100 de grade pentru cateva ore in cuptor, ca apoi sa fie prajit la temperatura maxima a cuptorului pana face o crusta. In felul acesta are o crusta frumosa, aurie, dar in interior carnea ramane zemoasa. Mai ales pieptul puiului in care mod normal se usuca prin prajire, ramane moale si zemoas.

 

INGREDIENTE

  • Un pui
  • o lamaie
  • un snop de cimbru
  • 50-100 g de unt
  • 60 de g de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit la temperatura joasa:

Cu o seara inainte pergatim o solutie de sare, cu 60 de g la un litru de apa. Si lasam puiul peste noapte in aceasta saramura intr-un vas acoperit cu folie. A doua zi il stergem bine, il ungem la suprafata cu unt, iar in burta puiului introducem o lamaie inteaga si firele de cimbru. Bagam puiul la cuptor la o temperatura de 90 de grade, daca nu putem regla temperatura, verificam in asa fel incat bagand mana in cuptor, suportam caldura. Lasam puiul pentru 2 ore si jumatate. Daca avem un termometru de carne, eu nu am, ( dar intentionez sa-mi cumpar) carnea de la piept trebuie sa aiba 60 de grade. Oricum, dupa doua ore jumatate il scoatem din cuptor si il lasam sa se odihneasca 45 de minute. Foarte important !

Apoi il introducem din nou si il prajim la temperatura maxima, pana avem o crusta frumoasa. Il scoatem, il mai lasam cinci minute si apoi il tramsam. 

Eu mi-am luat rabdarea sa urmaresc pas cu pas reteta asta, nici nu voi mai face altfel, a fost extrem de bun! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit la temperatura joasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

angely_ad 1

24.01.2013, 17:18

chiar am incercat sa stii....a iesit super fraged si suculent....numai ca am uitat sa sterg bine puiul cind l-am scos din apa cu sare si a iesit prea sarata crusta da in resttt yammmiii

danakarin 1

25.01.2013, 19:48

Ma bucur ca ai incercat! Eu numai asa am sa fac. Deci : 60 de sare la 1 l de apa. Atunci e ok. Succes, si multzumesc ca ai incercat!

danakarin 1

25.01.2013, 19:49

60 de grame de sare la 1 l de apa !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
"Freekeh" cu pui