Mie personal imi plac foarte mult aripioarele. Sunt gustoase si nu necesita mult timp sa le prepari. Voi ce parere aveti? Astazi va prezint o reteta simpla si rapida,cea a aripioarelor cu susan.
Intr-un castron se sparg ouale si se bat cu piperul si condimentele pentru pui. Eu nu mananc foarte sarat asa ca nu am mai adaugat sare, deoarece condimentele deja aveau, voi faceti cum doriti. Pe o farfurioara intinsa am pus susanul.
Operatiunea e destul de simpla, se trece aripioara intai prin ou si apoi prin susan si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
Hint: Puteti folosi si pesmet. Il amestecati cu susanul. Eu nu aveam in casa pesmet si nu am folosit si pentru ca aveam o foame de lup si trebuia sa las putin mai mult pe foc aripioarele ca sa se patrunda bine. Alegerea va apartine. Atentie insa, nu le lasati sa se prajeasca prea mult pentru ca se va arde susanul.
Am servit aceste delicioase aripioare cu o varianta de cartofi prajiti: in loc de pai, i-am taiat cubulete pentru a fi crocanti la exterior si fragezi in interior,exact ca si aripioarele. Plus ca, fiind pe fuga mi-ar fi luat mai mult timp sa ii tai pai decat cubulete. Daca doriti sa incercati si voi, tineti minte ca se pun in tigaia cu ulei incins, altfel riscati sa se imbibe de ulei.
Sa aveti pofta si nu uitati: Gatiti cu pasiune si sigur va iesi ceva bun.