Rulade de dovlecei si vinete la cuptor

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2010 | 6842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mai mare(cca 350g)  
  • 1 dovlecel(cca 250g)  
  • 2 rosii uscate conservate in ulei  
  • 500g crema de branza  
  • 2 galbenusuri  
  • 1 catel de usturoi  
  • 1 lingura otet din orez  
  • 1 lingura ulei cu aroma de rozmarin  
  • sare si piper  
  • 6-7 masline taiate felii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulade de dovlecei si vinete la cuptor:

Mai intai pregatim legumele.Se curata dovlecelul si vanata si se taie felii subtiri,pe lung.Se pune un gratar la incins si se pun feliile de dovlecel si vinte cat sa prinda culoare si sa se inmoaie putin.Se scot si se lasa sa se raceasca.

Intre timp pregatim umplutura.Crema de branza se amesteca cu galbenusurile,rosiile taiate cubulete,usturoiul tocat marunt,otetul,lingura de ulei si sa condimenteaza cu sare si piper.Se omogenizeaza compozitia.(Daca nu aveti crema de branza se poate folosii si branza de vaci,sau puteti face crema de branza in casa din 600g iaurt gras si 150g smantana,se amesteca totul bine si se pune intr-un tifon care se leaga si se lasa la scurs pana a doua zi.Este o bunatate,eu asa am facut)

Feliile de dovlecel si de vinete se ung cu un strat subtire de crema,se pun cate 3-4 feliute de masline,apoi se ruleaza si se aseaza intr-o forma rotunda de yena unsa cu ulei.Se coc la cuptorul preancins la 200gC 20-25 de minute.Se orneaza cu rozmarin si se servesc cu restul de crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade de dovlecei si vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

silvi0ara 1

08.09.2010, 11:57

Hadeti,ca am pentru toata lumea.

marieta 1

18.09.2010, 12:28

cred ca sunt bune!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute