Este prima data cand prepar aceasta varianta de post, dar pot sa spun ca au iesit tare bune.
Ca o deosebire fata de celelalte, aluatul nu este unul sfaramicios, dar nici nu am pus prea mult bicarbonat.
Pentru aluat, punem uleiul intr-un vas si adaugam peste el zaharul si sarea.
Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru.
Dizolvam bicarbonatul in otet si il adaugam in vas, apoi imediat punem apa minerala, esenta si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Amestecam toate ingredientele, la inceput in vas, apoi framantam putin aluatul rezultat, pe masa de lucru infainata.
Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 15-20 de minute.
Aluatul rezultat va fi usor moale si nelipicios, deci ne vom opri din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se va mai lipi de maini.
Dupa acest timp, formam din aluat bilute cat sa acopere cam 2/3 din spatiile formei de nuci.
Incingem forma de nuci pe foc si coacem cojile de nuci cate 1-2 minute pe fiecare parte.
la inceput, timpul de coacere va fi putin mai lung, api il scurtam sa nu ardem cojile de nuci.
Pentru crema, macinam biscuitii impreuna cu nuca, dar nu foarte fin.
Punem apa cu zaharul pe foc si putina sare pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta si turnam siropul rezultat, peste biscuitii rasniti.
Amestecam repede sa se patrunda toti, apoi lasam compozitia la racit.
Dupa racire adaugam gemul de caise si omogenizam.
Cu aceasta compozitie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahar.
Spor si pofta buna!
1
Cantitatea de zahar la crema se va pune in functie de cat de dulci sunt celelalte ingrediente folosite, repectiv gemul si biscuitii.
2
Se va tine cont si de faptul ca nucile se vor pudra cu zahar.