Imi place sa fac rulada de orice fel, dulce sau sarata ..sunt aspectuoase si potrivite pentru orice ocazie .
Blatul :
Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade
Intr-un bol separam ouale
Albusurile il batem spuma tare cu zaharul
Adaugam galbenusurile si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le pune peste albusul batut se pot bate usor cu o furculita )
Punem faina si uleiul amestecand incet de sus in jos.
Cu ajutorul unui pos punem pe tava forme (asta daca doriti , se poate si fara ) , dam tava la cuptor pentru 2-3 minute.
Intre timp in aluatul ramas punem cacao si amestecam .
Scoatem tava si turnam compozitia peste fromele coapte , si dam din nou la cuptor pana cand trece testul scobitorii , aproximativ 10 minute .
Pregatim un prosop si rasturnam aluatul copt pe prospop , desprindem hartia si intoarcem invers , cu formele in sus .
Rulam cu ajutorul prosopului si lasam la racit.
Crema:
Intr-o cratita punem 3 linguri zahar tos pe foc sa se topeasca.
Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri zahar pudra .
Cand are culoarea chihlimbarului punem nuca si luam deoparte , amestecam bine si punem untul .
Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste untul si se incorporeaza bine .
Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si lasam pe foc pana se ingroasa bine crema.
Desfacem rulada din prosop si o umplem cu crema calduta (altfel nu se mai poate intinde )
Rulam din nou si infoliem , dam la frigider si lasam cateva ore pana se raceste bine .
1
se poate face simpla , intr-o singura culoare
2
inainte de a intinde crema , daca doriti si va place se poate pune gem de caise -iese minunata