Pentru gogosele:
Pentru crema:
Pentru sirop:
Gogoselele: Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita.
La primul clocot se toarna toata faina o data se trage cratita de pe foc si se amesteca energic aluatul.
Cand aluatul este caldut incepem sa adaugam ouale intregi unul cate unul ,mestecand bine dupa fiecare,asa incat nu vom pune urmatorul ,pana primul nu va fi bine incorporat.
Aluatul trebuie sa fie suplu dar sa nu curga.
Punem hartie de copt in tava de la aragaz si cu un sprit facem bastonase sau forme rotunde .
Coacem formele in cuptorul preincalzit 175 grade pentru 30-35 minute fara sa deschidem usa aragazului.
Cand sant gata se scot pe un gratar si se lasa la racit dupa care le umplem cu crema de mai jos.
Crema:
Punem 500 ml lapte la fiert pe aragaz impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Ouale se bat cu 200 ml lapte si corn flour-ul (sau faina alba).
Cand laptele de pe aragaz incepe sa fiarba adaugam compozitia de ou amestecand cu telul continuu pana incepe sa devina consistenta crema.
Se lasa apoi la racit si se umplu gogoselele.
Deasupra pot fi ornate cu sirop de ciocolata sau glazura de ciocolata.
Siropul :topim untul cu ciocolata rupta in bucatele ,apoi adaugam smantana se lasa la racit apoi se orneaza gogoselele.
Pofta buna!!!