Este o reteta din bucataria turceasca, pe care am vazut-o intr-o dupa-masa la tv. Mi-a starnit interesul si am incercat-o. Este minunata la gust, arata bine in farfurie, nu este greu de facut si cu siguranta am s-o mai gatesc cu mare placere.
Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un bol si le presaram cu putina sare.Ceapa curatata si spalata, o taiem marunt iar prazul si ardeiul iute, fideluta.
Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie,adaugam ceapa, prazul si ardeiul iute (inafara de doua inele, care le pastram pentru décor)si calim cateva minute dupa care adaugam pieptul de pui, taiat in cuburi. Adaugam mirodeniile si putina sare si lasam pe foc inca cateva minute pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care adaugam pasta de rosii, mai lasam 5-10’ sub capac, pentru a se fierbe carnea si a se patrunde aromele, dupa care luam de pe foc.
Revenim la feliile de vinete, pe care le trecem pe sub un jet de apa, pentru a indeparta excesul de sare, apoi le stergem cu servet absorbant. Punem o tigaie tip gratar la incins, adaugam uleiul ramas si prajim feliile de vinete, rand pe rand, pe ambele parti dupa care le scoatem pe servet absorbant.
Folosindu-ne de un bol, luam rand pe rand, felii de vanata pe care le asezam in forma de petale, pe fundul vasului, suprapuse iar la exterior una langa alta dar sa atarne in exterior ( vezi foto). Umplem bolul cu jumatate din compozitia pregatita si incepem sa inchidem petalele rand pe rand. Intoarcem bolul si transferam pachetelul, in palma, apoi il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra fiecurui pachetel punem o felie de rosie si un inel de ardei iute. Introducem tava in cuptorul incins, pentru 20’. Se servesc calde sau reci deopotriva.
Pofta buna!