Mi-am cumparat doua ridichi negre cu gandul de a le manca simple, cu sare. In ultimul moment mi-am adus aminte de maioneza primita de la Univer si am ales sa fac o salata racoritoare , cu maioneza si iaurt.
Curatam ridichile si morcovii si le tocam marunt ( eu le-am maruntit in robot ). Fiind tocate si nu date prin razatoare, radacinoasele nu-si vor lasa zeama si deci nu avem ce scurge. Mai mult, aspectul vizual e mai placut decat la salata din legume date prin razatoare.
Intr-un bol amestecam bucatile de morcov si ridiche cu 5-6 linguri de maioneza Univer ( sau mai mult, in functie de cat de mari sunt ridichile ) si 3-4 linguri de iaurt ( nu foarte gras).
Condimentam cu marar tocat, sare si piper, omogenizand totul cu o lingura de lemn.
Lasam la rece 20 minute si servim pe felii de paine prajita.
1
O portie de salata inseamna doua boluri obisnuite de salata.