Mie imi place tot ce e cu sunca si cascaval.Numai sa fie bun :))
Din cauza racelii e posibil sa fi scris mai rau, dar revizuiesc eu intr-o zi .
Pozele nu sunt foarte stralucite deoarece sunt facute cu telefonul.
Punem cubul de drojdie impreuna zaharul si putina apa calduta intr-un bol la dospit.
Pregatim un lighean mai mare in care adaugam drojdia dizolvata impreuna cu 4-5 linguri de faina, in functie de cata apa ati adaugat, si framantam putin, apoi adaugam restul de faina, sarea si cele doua galbenusuri. Framantam bine in timp ce adaugam cate putina apa calduta, depinde cat de moale vreti sa fie compozitia. La final punem 2 linguri de ulei si mai framantam cateva minute.
Dam la dospit 2 ore acoperind vasul cu prosop sau o bucata de material curata.
Dupa ce a dospit , ungeti masa de lucru cu ulei si impartiti compizitia in bucatele putin mai mici decat pumnul.
Luati fiecare bucata in parte ,o intindeti putin si puneti pe suprafata compozitiei cascaval ras si deasupra bucatele de cascaval.Adunati placinta ca si o branzoaica si apoi o apasati usor pana ce se intinde de 2-3 ori mai mare decta era initial.
Incalziti uleiul in tigaie si puneti placintele in ulei la foc potrivit sa se prajeasca pe ambele parti pana prin o culoare aurie.
Se scot pe un servetel de hartie. Se pot servi calde sau reci.
POfta buna.