Placinte cu sunca si cascaval

de gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2015 | 2577 vizualizari

 

Mie imi place tot ce e cu sunca si cascaval.Numai sa fie bun :))
Din cauza racelii e posibil sa fi scris mai rau, dar revizuiesc eu intr-o zi .
Pozele nu sunt foarte stralucite deoarece sunt facute cu telefonul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • apa calduta
  • cascaval ras
  • sunca afumata
Portii: 19
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu sunca si cascaval:

Punem cubul de drojdie impreuna zaharul si putina apa calduta intr-un bol la dospit.

Pregatim un lighean mai mare in care adaugam drojdia dizolvata impreuna cu 4-5 linguri de faina, in functie de cata apa ati adaugat, si framantam putin, apoi adaugam restul de faina, sarea si cele doua galbenusuri. Framantam bine in timp ce adaugam cate putina apa calduta, depinde cat de moale vreti sa fie compozitia. La final punem 2 linguri de ulei si mai framantam cateva minute.

Dam la dospit 2 ore acoperind vasul cu prosop sau o bucata de material curata.

Dupa ce a dospit , ungeti masa de lucru cu ulei si impartiti compizitia in bucatele putin mai mici decat pumnul.

Luati fiecare bucata in parte ,o intindeti putin si puneti pe suprafata compozitiei cascaval ras si deasupra bucatele de cascaval.Adunati placinta ca si o branzoaica si apoi o apasati usor pana ce se intinde de 2-3 ori mai mare decta era initial.

Incalziti uleiul in tigaie si puneti placintele in ulei la foc potrivit sa se prajeasca pe ambele parti pana prin o culoare aurie.

Se scot pe un servetel de hartie. Se pot servi calde sau reci.

POfta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu piept de pui