Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

de Andra_Constantinescu in Vita, 20 Feb 2017 | 44569 vizualizari

 

N-am fost in Ungaria sa gust, n-am gustat nici pe la noi, dar fetele de la care m-am inspirat spun ca este o reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste
In mod normal, trebuia sa pun si chimen si boia de ardei iute in el, dar pentru ca mama nu poate manca picant, nu am pus. Voi puteti sa puneti pentru ca este mai bun.
Puteti pune si chimen. Eu nu am pus pentru ca nu imi place :D

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

  • Gulas:
  • 3 cepe rosii
  • 50 ml ulei
  • 520 g carne de vitel
  • sare
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • apa
  • 3 cartofi (600 g)
  • un ardei Kapia
  • 2 morcovi
  • 100 g telina
  • o rosie mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • Galuste:
  • un ou
  • un varf de cutit de sare
  • 80 g faina + 20 g faina pentru intins
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste:

Preparare Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste putin pe toate partile, dupa care se pune o lingurita de sare, doua linguri de boia de ardei dulce si apa, cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este patrunsa bine si se completeaza cu apa daca este necesar, deoarece boiaua se poate arde si se poate amari daca nu are apa.

Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun intr-un castron, acoperiti cu apa rece.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se feliaza.

Telina se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari.

Rosia se decojeste (se spala, se cresteaza in varf si se scufunda in apa fierbinte pentru jumatate de minut, apoi se decojeste) si se taie marunt.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se feliaza.

Toate aceste legume se pun peste carne, dupa ce aceasta s-a patruns bine, impreuna cu o lingurita de sare si se completeaza cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba si se mai completeaza cu apa daca este necesar.

Intre timp, se pot pregati galustele: se bate oul cu sarea si se adauga, treptat, faina. Se framanta cu mana, un aluat compact, moale. Se infaineaza masa de lucru si se imparte aluatul in 3-4 parti. Din fiecare bucata se formeaza niste baghete lungi, bine infainate. Cu ajutorul unui cutit, se taie felii groase de circa 1 cm. Se infaineaza si cutitul pentru ca este posibil sa se lipeasca de aluat. Se lasa galustele sa se zvante pana cand sunt patrunse si legumele, dupa care se pun in mancare si se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Dupa ce mancarea este gata, se ia de pe foc si se acopera cu un capac, lasand galustele sa se mai umfle.

Gulasul unguresc se serveste cu patrunjel verde.

Nici un Gulas cu afumatura si cartofi nu-i deloc de ocolit! :)) Unii chiar le combina - Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Tare-mi place alaturi de gulas sa mananc un castravete murat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun