Gulas unguresc

de Gherca Daniela in Vita, 18 Aug 2021 | 7115 vizualizari

 

Gulasul este un preparat traditional unguresc care are la baza carnea de vita, preparata cu multe legume si sa aibe multa zeama. La noi in Moldova (Iasi) se mai prepara cu carne de porc si o numim tocanica, sau cel putin asa ii zicem noi. 
 
Acum am pregatit o reteta tragitionala ungureasca si va pot zice ca s-a terminat imediat, a iesit o carne foarte frageda, aromata si super gustoasa! ;)  
" Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 750g carne de vita
  • 50ml ulei
  • 2 cepe rosii mari
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei (eu am pus rosu)
  • 5 cartofi marisori
  • 4 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare dupa gust
  • boia dulce: 2 linguri si jumatate ( pentru culoare)
  • patrunjel
  • optional: telina (radacina+frunze), chimen
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt.

Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute, adaugam condimentele, sarea, dafinul si boiaua, putina apa si acoperim cu capac si lasam sa fiarba circa 2 ore, adaugand apa din cand in cand.

In acest timp pregatim legumele: Morcovii ii taiem rondele sau daca doriti mai marunt, cartofii cubulete, ardeiul bucatele potivite, usturoiul pisat, pasta de rosii si le adaugam pe toate dupa cele 2 ore, acoprim totul cu apa si mai lasam sa fiarba la foc mic circa 40 minute, amestecand din cand in cand.

Cand este gata presaram patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gulas Unguresc