Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente este ideala pentru iubitorii de deserturi fine si rapide. Cu doar ciocolata si smantana pentru frisca, poti crea un mousse de ciocolata aerat si catifelat, perfect pentru orice ocazie. Il poate face oricine si te vei convinge dupa ce vei citi reteta.
Ingrediente Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente
Preparare Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente
Topeste ciocolata
Rupe-o in bucati mici si topeste-o pe baie de aburi (bain-marie). Pune o cratita cu apa pe foc si asaza deasupra un bol rezistent la caldura care sa nu atinga apa. Adauga ciocolata in bol si amesteca usor pana cand se topeste complet si devine omogena. Lasa sa se raceasca usor.
Mixarea smantanii
Intr-un bol mare, bate smantana pentru frisca cu ajutorul unui mixer pana cand obtii o consistenta ferma, dar nu prea rigida. Atentie sa nu bati prea mult, pentru a evita sa se transforme in unt
Combinarea ingredientelor:
Incorporeaza treptat ciocolata topita in smantana batuta. Foloseste o spatula si amesteca usor, cu miscari de jos in sus, pentru a pastra textura aerata a mousse-ului.
Toarna mousse-ul in pahare sau boluri de desert si lasa-le la frigider pentru cel putin 2 ore, sau pana cand mousse-ul se intareste si capata o textura catifelata.
Servirea:
Serveste mousse-ul de ciocolata simplu sau decorat cu fructe proaspete, fulgi de ciocolata sau frisca.
Daca iubesti deserturile individuale, poti prepara si o Panna cotta cu jeleu de mango sau Tiramisu rapid, la pahar
Cu 3 straturi delicioase de mousse, poti pregati un Tort trei ciocolate cu aroma de menta