Briose cu jeleu de portocale

de susu in Dulciuri, 8 Dec 2010 | 3618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 150 de grame de zahar
  • 40 de grame de unt
  • 300 de grame de faina
  • 200 ml smantana grasa
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml suc natural de portocale
  • 3 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu jeleu de portocale:

Preparati jeleul de portocale in felul urmator : puneti sucul de portocale pe foc cu cele 3linguri de zahar, separat amestecati budinca cu putin suc si adaugati la compozitia de pe foc. Lasati sa se ingroase putin dupa care lasati deoparte sa se raceasca. Ouale, zaharul, esenta de vanilie si coaja de portocala se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. Se adauga untul topit, smantana, faina si praful de copt. Punem in fiecare hartie pentru briose o lingura de compozitie, putin jeleu si iar compozitie deasupra. Coacem apoi briosele pentru vreo 20-30 de minute. Am oprit din jeleu si am ornat fiecare briosa cu ajutorul unui sprit

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada amaruie cu sirop de portocale