Reteta simpla pentru un blat de tort perfect

de Patricia Iordache in Dulciuri, 25 Iul 2013 | 625187 vizualizari

 

Probabil multe/multi dintre voi stiti sa faceti un blat de tort. Sunt convinsa ca fiecare are o reteta de blat care i se pare usor de facut, rapida si "sigura". Eu am incercat mai multe tipuri de blat pentru tort insa, aceasta reteta este din punctul meu de vedere PERFECTA! Iese un blat pufos, nu este nevoie de praf de copt si nu se "prabuseste" dupa ce il scoti din cuptor. De aceea m-am gandit sa va povestesc despre ce este vorba.
Pentru aceasta Reteta simpla pentru un blat de tort perfect ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, apa rece, zahar, faina.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta simpla pentru un blat de tort perfect
  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • putina sare
  • putin unt pentru uns forma
  • hartie de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta simpla pentru un blat de tort perfect:

Cum se prepara Reteta simpla pentru un blat de tort perfect

Este foarte important ca prima data sa ne pregatim toate ingredientele masurate si forma in care vom coace blatul.

Prima data decupam hartia de copt pentru a tapeta forma. Veti vedea in imagini cum trebuie sa arate forma tapetata cu hartie de copt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul.

Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor.

Pornim cuptorul la 180 grade astfel incat pana terminam de facut blatul, acesta sa fie incins.

Cernem faina (si cacao - daca vrem un blat negru). Adaugam treptat toata faina (cacao) si amestecam usor, de jos in sus, cu o spatula, pana se incorporeaza perfect. 

Turnam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, scuturam usor forma astfel incat aluatul sa se "aseze" si punem la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute pana ce trece testul scobitorii.

Primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu oprim blatul din crescut.

Il scoatem din forma, il asezam pe un gratar si il lasam sa se raceasca pana a doua zi. 

A doua zi il taiem in 3 parti egale si il umplem cu diferite creme.

Odata pregatit acest blat de tort, poti opta pentru varianta de Tort cu ciocolata si crema de mascarpone sau Tort cu mure si ciocolata, absolut delicios si reconfortant. 

Iti recomandam si reteta de Blat de tort cu amidon, in varianta fara cacao.

 

 

TIPS-URI

1

Se obtine un blat cu diamentrul de 22 cm si 4-5 cm inaltime

2

Daca vrem sa iasa blat de cacao punem 8 linguri de faina si 2 linguri de cacao

3

Nu este nevoie de praf de copt, blatul va creste de la albusurile batute bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla pentru un blat de tort perfect" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina