Ce credeti voi ca merge cel mai bine dupa un concediu 'canicular' si privat de bucatarie? Inghetata, normal...si dintr-aia buna, de casa :P
Nimic complicat in toata treaba asta. Daca va pregatiti din timp toate ingredientele - adica inainte sa va apucati de treaba le puneti toate pe masa de lucru - totul merge struna si in maxim 15 minute compozitia de inghetata e gata. Asta binenteles daca aveti caramelul gata pregatit. Daca nu, reteta o puteti lua de aici.
Mie mi-a mai ramas de la inghetata cu cirese amare, asa ca am profitat de ocazie ca sa mai fac o bunatate de inghetata cu caramel, dar de data aceasta am folosit afinele :)
Asadar, treceti repede sa preparati caramelul (in caz ca nu aveti), si dupa ce s-a racit putin - adica a ajuns la temperatura camerei - puneti toate celelalte ingrediente pe masa si procedati in felul urmator:
Afinele le spalati si le scurgeti bine de apa, dupa care le aruncati in blender si la maruntiti bine.
Laptele praf il puneti intr-un bol si incepeti sa turnati laptele de vaca incet peste el, amestecand incontinuu ca sa nu se faca cocoloase.
Frisca o mixati un minut la viteza medie, adaugati zaharul si zaharul vanilat si mai mixati putin pana cand devine pufoasa, dar nu intarita de tot.
Dupa ce ati trecut de toti pasii astia intermediari, treceti la imbinarea aromelor.
Peste piureul de afine adaugati amestecul cu lapte praf, apoi caramelul si omogenizati.
La sfarsit incorporati si frisca batuta amestecand usor.
Pregatiti un vas numai bun de introdus la congelator, puneti un strat de inghetata, presarati afine, alt strat de inghetata si tot asa pana se termina ingredientele. Nu conteaza care strat e ultimul :)
Dati la congelator, sau la masina de inghetata (daca aveti ...ferice de voi!). Daca nu aveti masina de inghetata va trebui sa mai amestecati din 30 in 30 de minute in compozitia de inghetata - asta de vreo 2-3 ori, apoi o lasati nestingherita la congelator pana se intareste de tot.
Am fost rapida azi, cam asa ca si inghetata!
Serviti cu pofta...mare!!!